Összefoglaló 2024. május 2., csütörtök

Artem Odyntsov: Tettem a dolgom

A DVTK gólnélküli döntetlent játszott a KTE ellen az OTP Bank Liga 30. fordulójában, ahol Artem Odyntsov negyedszer őrizte meg a kapuját a góltól ebben a bajnokságban.

Artem Odyntsov: Tettem a dolgom


Döntetlen esetén mindig felmerül, hogy egy pontot nyert, vagy két pontot vesztett a csapat.

- Két pontot veszítettünk - reagált Artem Odyntsov, a DVTK kapusa. - Ilyen mérkőzésre számítottunk, mert a kecskemétiek védekezése egyre jobban összeállt az utóbbi találkozókon. Nagyon nehéz úgy gólt lőni, hogy nyolcan állnak a 16-oson belül, és csak a mi hibánkra várnak. Végül mind a két csapatnak volt lehetősége a gólszerzésre, így a döntetlen igazságos eredménynek mondható.

A kecskeméti játékstílusból adódóan, amikor lehetőségük nyílt, akkor gyors kontrát próbáltak vezetni a fellazult diósgyőri védelem ellen.

- Mindig nehéz feladatot jelent mondjuk hetven percig állni a kapuban, ami utána jön egy lövést, amit védeni kell - ismerte el. - Úgy érzem, múlt szombaton nem kellett igazából nagy bravúrt bemutatnom, csak tettem a dolgom. A védéseim közül talán a legelső volt a legfontosabb, amit Lukács Dani eresztett meg jobbról, mert ez segített azt érezni, hogy játékban vagyok, és bármi történik, tudok segíteni a csapatnak. 

Minden kapus számára fontos, és önbizalom növelő, amikor nem kap gólt.

- A KTE elleni volt a negyedik kapott gól nélküli mérkőzésem Diósgyőrben - osztotta meg a statisztikát. - Nagyon régóta nem zártam már kapott gól nélkül a mérkőzést, ezt megelőzően a Mester (Vladimir Radenković vezetőedző) bemutatkozásakor, a Fehérvár ellen maradt 0 az eredményjelzőn. Nagyon vártam, hogy mikor tudom ismét nullára hozni a meccset, számomra nagy öröm, főleg hazai pályán az ilyen teljesítmény. 

Egy héttel korábban 5-3-ra nyert a DVTK, és ugyan három gólt is kapott Artem Odyntsov, de emellett számos védést is bemutatott. Akadt olyan szituáció, amikor egy támadáson belül háromszor védett, ebből kétszer bravúrral.

- A kapus egyéni poszt egy csapaton belül, de számomra a jó eredmény a legfontosabb, és csak második a saját teljesítmény. Persze jó érzés úgy lejönni a pályáról, hogy amikor kellett, akkor a helyemen voltam, és a védéseimmal a csapat hasznára váltam - mondta.

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a kiesés ellen harcoló Újpest vendégeként lép pályára a DVTK szombat este negyed nyolctól.

- Biztosan nehéz mérkőzés vár ránk Újpesten, mert a hazaiaknak égető szüksége van a pontokra. Azonban meggyőződésem, hogy mi fogunk nyerni, és feljebb tudunk lépni a tabellán - fogalmazott Artem Odyntsov.