Beharangozó 2020. október 7., szerda

MK: Balassagyarmat - DVTK 0-2 (0-1)

A MOL Magyar Kupa 6. fordulójában a Balassagyarmat ellen játszott a DVTK, és Gheorghe Grozav, valamint Hegedűs János góljával magabiztosan jutott tovább a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

MK: Balassagyarmat - DVTK 0-2 (0-1)


MOL Magyar Kupa 6. forduló

Balassagyarmati VSE - Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 600 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Baghy Csaba, Szarvas László).
BSE: Balogh P. - Molnár T., Lami, Benkő-Bíró, Fejes - Pallagi, Király Á. - Kicsi, Szita, Klinger - Hamar. Vezetőedző: Nagy Tibor.
DVTK: Danilović - Shestakov, Szűcs K., Hegedűs J., Polgár - Molnár G., Max, Márkvárt - Dražić, Ivanovski, Grozav. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Klinger helyett Pécsi a 46., Ivanovski helyett Korbély a 70., Dražić helyett Makrai és Hamar Á. helyett Erdélyi a 81., Kicsi helyett Csillik a 88., Shestakov helyett Farkas M. és Márkvárt helyett Zsiga a 89. percben.
Sárga lap:
Gólszerző: Grozav (0-1) a 6., Hegedűs J. (0-2) a 71. percben.

 

A DVTK jutott a MOL Magyar Kupa 7. fordulójába a legjobb 64 csapat közé, ahol az NB I.-es csapatok ismét kiemeltek, azaz egymással nem találkozhatnak. A találkozót az alacsonyabb osztályú csapat otthonában rendezik. A forduló párosításait 2020. október 10-én, szombaton 19:15-től az MTVA M4 Sport élő műsorában sorsolják. A hivatalos játéknap október 28.

Kulcspillanatok

8. perc: Bal oldali diósgyőri bedobás után Molnár visszafejelte a labdát az alapvonal közeléből, és Gheorghe Grozav irgalmatlanul kilőtte a hosszú felső sarkot, 0-1

70. perc: 70. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Molnár beadását Polgár a rövid oldalon megcsúsztatta, és a gólvonal előtti tömegből Hegedűs János juttatta a hálóba 0-2

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - A korán megszerzett vezetés után túlzottan megnyugodtunk, és kevés helyzetet alakítottunk ki az első félidőben. A második játékrészben ez megváltozott, akkor azért volt hiányérzetem, mert nem értékesítettünk még több lehetőséget. A másik oldalon viszont Danilovićnak nem is akadt dolga a kirúgásokon kívül. 
A csapatból többen nem a megszokott posztjukon játszottak, ami nem csak sérülésnek és a válogatott meghívójának, hanem a kíváncsiságnak is köszönhető. 
A DVTK Labdarúgó Sportakadémia két növendéke, Farkas Marcell és Zsiga Máté régóta velünk készül, megdolgoztak azért, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozzanak az első csapatban. Rajtuk kívül Szűcs Kornél kezdőként, Korbély Kristóf csereként kapott lehetőséget, bízom benne, hogy az idő múlásával még több diósgyőri nevelést láthatunk a csapatban.
Most az a legfontosabb feladatunk, hogy az OTP Bank Ligában is kapott gól nélkül tudjunk lehozni egy mérkőzést.