Wágner Ádám csapata kedd este buszra szállt, hogy Bolognába utazzon. Szerdán edz a csapat, majd csütörtökön részt vesz a II. Weisz Árpád Nemzetközi Kupán, amely idén először nemzetközi.

- A magyar futball jelenlegi nemzetközi megítélésében nagy szó, hogy a DVTK U16-os csapatát meghívták erre a rangos tornára - mondta el Bene Ferenc utánpótlás szakmai igazgató. - Fiataljaink számára biztosan több szempontból is hasznos lesz az olaszországi torna. Egyrészt kiváló motivációs lehetőség ilyen csapatok ellen pályára lépni, másrészt biztos vagyok benne, hogy egy átlagos hazai bajnokinál magasabb ritmusban zajlanak a találkozók, ami jobb teljesítményre sarkallja játékosainkat. Korábban rendszeresen jártak a diósgyőri utánpótlás-csapatok külföldre, majd ezek a túrák elmaradtak, azonban szeretnénk ismét bekapcsolódni a nemzetközi vérkeringésbe. Romániában már több csapatunk játszott és anyagi lehetőségeink függvényében keressük az újabb lehetőségeket.


A program

2014. szeptember 4. csütörtök
16:30 Bologna - DVTK (Dall’Ara Stadion)
17:30 Internazionale - AC Milan (Dall’Ara Stadion)
18:30 bronzmérkőzés (Antistadio)
18:30 döntő (Dall’Ara Stadion)

A mérkőzések 2x30 percesek, döntetlen esetén egyből 11-es rúgások döntenek.

Sikeres, de tragikusan rövid életút

Weisz Árpád Magyarországon kevésbé ismert, pedig a húszas évek elején hat alkalommal a magyar labdarúgó válogatott mezét is viselte a Törekvés játékosaként. Ezt követően a csehszlovákiai Maccabi Brno, majd az olasz Padova és Ambrosiana Inter (így nevezték akkor az Internazionalét) csapatában játszott. Utóbbi helyen kezdte edzői pályafutását és az 1929/1930-as idényben mindössze 34 évesen megnyerte az Interrel a bajnokságot, majd a Bolognával újabb három scudettót szerzett. Azóta is az olasz foci egyik edzőfejedelmének tartják, azonban művét nem fejezhette be, mert zsidó származása miatt el kellett hagynia Olaszországot. Hollandiában még edzősködött, majd haláltáborba hurcolták, Auschwitzban hunyt el 1944-ben mindössze 47 évesen.

Emlékére először 2013-ban rendeztek utánpótlás tornát Milánóban a Bologna, AC Milan és az Inter részvételével.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!