Felnőtt sportolók

Az év női labdarúgója - Oláh Adrienn

A szurkolók szavazatai alapján az év női labdarúgója Oláh Adrienn lett, aki a 2022/2023-as kiírásban 21 mérkőzésen 4 alkalommal volt eredményes, a most futó szezonban pedig 13 meccsen 5 gólnál jár. Vezéregyéniségként nagy szerepe van abban, hogy a jelentősen megfiatalított együttes a tavalyi évben az 5. helyen végzett a bajnokságban. 

Az év férfi labdarúgója - Lukács Dániel

Lukács Dániel nagyszerű teljesítményével jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Diósgyőr bajnokként jusson vissza az élvonalba. Parádés szezont futott, hiszen 19 gólja mellett, 20 gólpasszt is kiosztott. Az NB I.-ben eddig 2 gólnál és 3 gólpassznál jár. A Hivatásos Labdarúgók Szervezeténének szavazásán is elnyerte az NB II. legjobb játékosának járó címet.

Az év női kosárlabdázója - Kányási Veronika

Kányási Veronika csapatkapitányként vezette a DVTK HUN-Therm együttesét a klub története során először az Euroliga csoportkörébe, míg a bajnokságban a dobogó harmadik fokára állhatott fel vezérletével a csapat. Kiváló formájának köszönhetően a magyar női válogatottnak is alapembere lett, fontos tagja volt a 2023-as nyári Európa-bajnokságon negyedik helyet szerző nemzeti csapatnak is.

Az év női jégkorongozója - Lalik Réka

A DVTK Jegesmedvék női együttesének csapatkapitánya, példakép a hölgy jégkorongozók részére. Pályafutását a DVTK Jegesmedvék kori osztályában kezdte és az évek során csapatának vezéregyénisége lett. A jégkorong mellett egyetemi tanulmányaiban is sikeres, hamarosan gyógyszer kutató lesz.

Az év férfi jégkorongozója - Vas János

Vas János kiemelkedő pályafutása utolsó évében 28 ponttal segítette magyar bajnoki bronzéremhez a DVTK Jegesmedvéket. A hazai jégkorong egyik kiemelkedő alakja öt éven át segítette a DVTK-t játékosként, visszavonulása után is a klub kötelékében maradt az akadémia U21-es csapatának vezetőedzőjeként.

Az év női röplabdázója - Kiss Emese

A szurkolók szavazatainak hála Kiss Emese lett az év legjobb női röplabdázója. Teljesítményével ő is hozzájárul ahhoz, hogy a csapat az idei évben ismét az Extraligában szerepelhet.

Az év férfi kézilabdázója - Gál András

Gál András kiváló teljesítményével nagy szerepet vállalt a diósgyőri ezüstérem megszerzésében az NB II. Észak-keleti csoportjában és a Magyar Kupa menetelésben újonc együttesként. A végletekig kiélezett szezonban 70 gólt szerezett. Irányítónk a jelenlegi idényben továbbra is a csapat egyik vezéreként kézilabdázik, ahol a piros-fehérek veretlenül vezetik a tabellát feljutó helyen.

Az év női egyéni sportolója - Tóth Anna

Tóth Anna 19 évesen a legfiatalabb hazai indulóként vehetett részt a fedettpályás Európa-bajnokságon Isztambulban, majd az U23-as kontinensviadalon elsőéves indulóként bronzérmet szerzett. Atlétánk a szezonja megkoronázásaként pedig alanyi jogon szerepelhetett Magyarország legnagyobb sporteseményén a budapesti atlétikai világbajnokságon a 100 méteres gátfutás legfiatalabb indulójaként, ahol közel volt a középdöntőbe jutáshoz is.

Az év férfi egyéni sportolója - Szuhai Péter

Szuhai Péter 2023 elején lett az olimpiai díjugratói program legfiatalabb tagja. Lovasunk az elmúlt hónapokban kiváló egyéni eredményeket ért el a legrangosabb nemzetközi díjugrató megmérettetéseken egész Európa szerte, míg oroszlánrészt vállalt a magyar csapat olimpiái kvótáért zajló küzdelmében, ahol végül csak nüánszokon múlt a történelmi repülőjegy Párizsba. A szezon lezárásaként lovasunk élete első Európa-bajnokságán a középdöntőbe jutott és a legjobb magyar eredményt érte el hosszú ideje.

Utánpótlás sportolók

Az év utánpótlás sportolóit a szakosztályok vezetői, edzői és az akadémiák szakemberei szavazták meg.

  • Az év utánpótlás női labdarúgója - Somogyi Diána
  • Az év utánpótlás férfi labdarúgója - Kiss Bálint
  • Az év utánpótlás női kosárlabdázója - Fárbás Eliza
  • Az év utánpótlás női jégkorongozója - Csermák Zoé
  • Az év utánpótlás férfi jégkorongozója - Hegedüs Levente
  • Az év utánpótlás női röplabdázója - Hoó Petra
  • Az év utánpótlás férfi kézilabdázója - Nagy Barnabás
  • Az év utánpótlás női egyéni sportolója - Balázs Éda
  • Az év utánpótlás férfi egyéni sportolója - Szinay Szabolcs