- Az előző szezon kezdete előtt rengeteg fiatalt integráltunk be a felnőtt csapatunk keretébe, azzal a céllal, hogy megérezzék a felnőtt röplabda és a magasabb osztály elvárásait – kezdte dr. Szabó Éva. – Sokat lendített a csapatunkon egy karizmatikus vezetőedző érkezése is, és Németh Szabolcs csatlakozásával a célunkat is elértük, így újra az Extraligában szerepelhetünk. Nagy a szakadék az NB I és az Extraliga elvárásai között, így az alapvető koncepciónk megtartása mellett négy légióst is igazoltunk a keret megerősítésére. Sokkal nagyobb az elvárás a játékosokkal szemben, de ez természetes, hisz mindösszesen csak nyolc csapat alkotja a legfelsőbb osztályt. Szükséges volt a biztos anyagi háttér megteremtése is, nagy örömünkre szolgál, hogy az Ongropack Kft. névadó szponzorként csatlakozott a szakosztályunkhoz. Ennek is köszönhető, hogy ilyen játékoskeretet sikerült kialakítanunk és a stabil középmezőnybeli tagságot célozhatjuk meg.


- A tizenegy hetes felkészülés hozott nekünk jót és rosszat is, de összességében a kitűzött céljainkat maximálisan elértük – folytatta Németh Szabolcs. – A rajt előtt a lányok olyan fizikális állapotban vannak, amilyenben egy bajnokság kezdetén lenniük kell. Egy hosszú felkészülés előtt még sok a kérdőjel, de sikerült mind a kondícionális, mind a taktikai oldalt szépen felépítenünk, így az esetleges nyitott kérdésekre válaszokat kaptunk. A napokban már a munka mentális részére is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a nyitány – ráadásul hazai pályán – megfelelően sikerüljön. Cél, hogy a pályán kijöjjön az, amiért a tizenegy hét során keményen dolgoztunk. Biztos vagyok benne, hogy szurkolóink által támogatva képesek vagyunk erre. Közhely, de már sokszor említettem, hogy célunk, hogy bonthatatlan közeget alakítsunk ki, ami nagyszerűen rímel a DVTK mottójával is. A tizenkét fős keret tizenkét különböző karakter, belőlük kell egységes egészet formálnunk. Fiatal csapat vagyunk, nem kész és kiforrott játékosokkal. Óriási előnye ennek az, hogy - velem együtt - mindannyian éhesek vagyunk a sikerre. Nyilván nem vagyunk olyan tapasztaltak, mint más Extraligás együttesek, de pont a fiatalos lendület okán képesek vagyunk ezt ellensúlyozni és helyenként brillírozni a pályán. Az én feladatom az, hogy ezt irányítsam és kordában tartsam őket, és a sikerre éhes egyéneket a kőkemény munka irányába tereljem, mert csak az hozhat eredményt és úgy fejlődhetünk napról-napra, mérkőzésről-mérkőzésre.


- Két részre bontanám a felkészülésünket – zárta szavaival a sajtótájékoztatót Egri Klaudia, a DVTK Ongropack csapatkapitánya. - A kezdetekben az egyének fizikális és technikai felkészítésén volt a fókusz, majd fokozatosan tevődött át a hangsúly a csapatjátékra és a gyorsaságra. Újdonság lesz számomra a szezonban a csapatkapitányi feladat, ami egy olyan pozíció, ahol számtalan, eddig nem megszokott feladattal kell majd szembenéznem. Hiszem azt, hogy elnyertem a lányoknak a bizalmát, és ennek köszönhetően gördülékenyen megy majd a közös munka. Ezt a munkát segíti elő az is, hogy a lányokkal közel azonos korúak vagyunk és a pályán és edzéseken kívül is számtalan közös programon vettünk részt, ahol igyekeztünk minél jobban megismerni egymást. Nagyszerű a hangulat az öltözőben és már alig várjuk a vasárnapi mérkőzésünket!


Röplabda Női NB I.

2023. október 15. szombat (Miskolc, DVTK Aréna) 
19:00 DVTK Ongropack - Szent Benedek RA