Július elején három diósgyőri versenyzőknek is szurkolhattunk a Palóc Tereptriatlon Országos Bajnokságon Balassagyarmaton, akik közül Koczka Viktória a felnőtt női 3-as kategóriában bajnoki címet szerzett, míg Halász Krisztián a dobogó második fokára állhatott fel a férfi szenior 1 mezőnyénben. Bihari István a szenior 3-as kategóriában állt helyt és zárt az ötödik pozícióban.

Eredmények

Felnőtt 3 női - Koczka Viktória 1.hely

Szenior 1 férfi - Halász Krisztián 2.hely

Szenior 3 férfi - Bihari István 5.hely

Kevesebb, mint két hét múlva már az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Magyar Bajnokságon szerepeltek diósgyőri triatlonosaink Tatán. A közel sem ideális meleg körülmények között Bihari István a szenior 3-asok versenyében a 20. helyen ért célba, míg Csák Kálmán a szenior 2-eseknél a verseny közben sajnos részleges izomszakadást szenvedett, ám hatalmasat küzdve így is teljesítette a távot.

Eredmények

Szenior 2 férfi - Csák Kálmán 43.hely

Szenior 3 férfi - Bihari István 20.hely

A rövid távú ob-val egyidőben Szlovákiában, az Oravaman triatlon elnevezésű versenyen is részt vettek felnőtt sportolóink, amelyet a Tátrában rendeztek meg 2 km úszást, 90 km kerékpározást (1750m szint) és 21km futást (1250m szint) tartalmazó pályán. A nem akármilyen táv teljesítéshez a megfelelő fizikális felkészültség mellett diósgyőri indulóinknak mentálisan is nagy erőket kellett mozgósítaniuk. Koczka Viktória fantasztikus teljesítménnyel kicsit több, mint hét órás idővel az abszolút női verseny harmadik-, míg kategóriája második helyen ért célba. Halász Krisztián 7 óra 16 perces idővel az abszolút versenyben 44., a szenior 1-es mezőnyben pedig 11. pozícióban zárt.

Eredmények

Abszolút női - Koczka Viktória 3.hely (07:01:40)

Abszolút férfi - Halász Krisztián 44.hely (07:16:20)

Felnőtt 3 női - Koczka Viktória 2.hely

Szenior1 férfi - Halász Krisztián 11.hely

A hónap vége két versenyt tartogatott még szakosztályunk számára. Az egyik a XXXIX. Sportolna Triatlon Fesztivál keretén belül rendezett amatőr országos bajnokság volt, ahol kiváló körülmények között Sági Fanni Lili a nyolcadik helyet szerezte meg a felnőtt női 1-es kategóriában.

Eredmény

Felnőtt 1 női - Sági Fanni Lili 8.hely

Szlovákiában pedig ezzel egy időben rendezték meg a Szlovák Tereptriatlon Országos Bajnokságot, ahol két piros-fehér indulóknak szoríthattunk. Koczka Viktória ezúttal is bronzérmes lett az abszolút női versenyben, és ezüst kategóriájában, míg Halász Krisztián egy 33. és egy 11. hellyel utazhatott haza.

Eredmények

Abszolút női - Koczka Viktória 3.hely

Abszolút férfi - Halász Krisztián 33.hely

Felnőtt 3 női - Koczka Viktória 2.hely

Szenior 1 férfi - Halász Krisztián 11.hely