A DVTK Aréna mögött és a sátortetős pálya szomszédságában zajlott a modernizálás. Időszerű volt, hiszen ezt a küzdőteret még a legelső TAO-programból építette a klub, ezért az idő már eljárt felette. Másrészt a multicsarnok építése után a hely is szűkös volt, ezért most ebből a szempontból is optimalizálás történt. 

- Egy kicsit elforgattuk a pályát, hogy minden elférjen - erősítette meg érdeklődésünkre Tamás Gábor, cégvezető. - A DVTK Aréna közelsége, sérülés és balesetveszélyt is okozhat, ezért módosítunk a küzdőtér elhelyezkedésén. Eddig a Szinvával volt párhuzamos a pálya, mostantól pedig a csarnokkal lesz. Mindenki nagyon szerette ezt az évtizeddel ezelőtt, nagyon jó minőségben elkészült műfüvest, aminek a kihasználtáságára sem lehetett panasz. Az idő azonban eljárt felette, megérett a modernizálására. 

Nemcsak elforgatták, hanem feljebb is tolták, ezért az ott található  lábtenisz pályákat és a Teqball asztalokat is egy másik területre helyezték át. A funkciója azonban semmit sem változott, továbbra is a DVTK utánpótlás sportolóit szolgálja. Méghozzá új, a korábbinál jóval modernebb kivitelben. 

- Sok évvel ezelőtt ez a műfüves nagyszerű alapokat kapott, a vízelvezetés eddig is kiválóan működött. A régi drénrhálózatot meg tudtuk tartani, az új pálya rendszerét pedig beépítettük a meglévőbe - avatott be a részletekbe Konkoly Ádám, beruházási projektmenedzser. -  Ami újítás volt, hogy az eddigi négy kandelláberhez képest hat lámpatest fogja a világítást szolgáltatni, tehát az esti órákban, sötétedés után még jobb látási viszonyokat tudunk biztosítani. Sportszakmai szempontokat figyelembe véve készül egy rekortán futófolyosó is, a patak közelsége miatt pedig plusz labdafogó hálókat is telepítünk. 

Konkoly Ádám azt is elárulta, hogy a felszedett műfüves elemeket az edzőközpont területén belül fogják felhasználni, ami javítja majd a létesítmény összképét. Emellett a Diósgyőri VTK partnerklubjai is jelezték az igényüket, amit a klub igyekszik ugyancsak kielégíteni.