Beharangozó 2016. október 25., kedd

Rajt az Európa Kupában

Szerdán Kassán az Európa Kupában is elkezdi az idényt az Aluinvent DVTK csapata.

Rajt az Európa Kupában


Az előző évi Európa Kupa-menetelés során az Aluinvent DVTK mindössze egyetlen vereséget szenvedett, azonban az azt jelentette, hogy a Basket Landes jutott be a legjobb négy közé.

Idén a FIBA átszabta a földrajzi alapon kialakított konferenciákat, így az Aluinvent DVTK már a csoportkörben is sokkal erősebb ellenfelekkel találkozik. Elsőként Kassára utazik a csapat, ahol a Good Angels ellen lép pályára szerdán 18 órától.

- Ellenfelünk számos rutinos, komoly Euroliga tapasztalattal felvértezett játékossal áll majd fel, mind külső, mind belsőposztokon számottevő tűzerővel rendelkeznek - osztotta meg Maikel López, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - De ezt elmondhatjuk mindegyik csoportellenfelünkről idén.

A kassai Good Angels a szlovák bajnokság cimvédője, több évnyi Euroliga-szereplés után döntöttek az Európa Kupa-indulás mellett. Számos ismert jelenlegi, vagy korábbi szlovák válogatott játékos mellett (Zuzana Žirkova, Lucia Kupčíková, Anna Jurčenková, Barbora Bálintová) négy külföldi játék‎osuk van. Romana Stehlíková cseh válogatott magasbedobó, Teja Oblak szlovén válogatott hátvéd, Rebecca Allen ausztrál válogatott bedobó, aki a női NBA-ben is játszott, miként az amerikai center, Vicki Baugh is.

- Ebben a szerda-szombat ritmusban - ami ránk vár az Európa Kupa szereplés alatt - meg kell találnunk a helyes egyensúlyt a feladatok között - tette hozzá a vezetőedző.

Felemásan kezdte a bajnokságot az Alinvent DVTK, hiszen a ceglédi vereség után legyőzte a Vasast, majd hazai pályán rangadót nyert a győriek ellen. Szombaton viszont a szekszárdiak elvitték a pontokat a Generali Arénából.

- Kielemeztük a korábban elkövetett hibáinkat - folytatta a spanyol szakember -, igyekeztünk csiszolni saját támadó- és védőjátékunkat a tréningeken, hogy minél gördülékenyebben tudjuk lereagálni a mérkőzés történéseit. Sajnos Horváth Betti és Rasheed Rita sérülés miatt nem tudott végig edzeni az utolsó edzéseken, de a csapattal tartanak szerdán Kassára.

A mérkőzést a kassai Angels Arénában rendezik (Pri jazdiarni 1, 040 01 Kassa). A vendégszektorba szóló belépőjegy 4 euróba kerül, ami Miskolcon is kapható a DVTK Ajándékbolt Szinvaparkban található üzletében. Az már most biztos, hogy sok diósgyőri utazik el a mérkőzésre. amennyiben nem fogy el minden jegy, Kassán is meg lehet vásárolni a belépőt.

- Nagyon köszönjük a szurkolóknak a támogatást, különösen akik a helyszínen nézik majd meg a találkozót, nagyon sokat jelent nekünk, hogy mellettünk állnak! - zárta Maikel López.

A Good Angels kerete

3 Teja OBLAK hátvéd
5 Rebecca ALLEN bedobó
7 Zuzana ZIRKOVA irányító
8 Beata JANOSCIKOVA center
9 Barbora BÁLINTOVÁ irányító
11 Romana STEHLIKOVÁ erőcsatár
12 Anna JURCENKOVA center
13 Lucia KUPCIKOVA bedobó
21 Victoria BAUGH erőcsatár
23 Denisa BLANAROVA erőcsatár
25 Sofia BILIKOVA hátvéd
31 Dominika BABUROVA hátvéd

Európa Kupa D-csoport

2016. október 26., szerda
18:00 Good Angels Košice - Aluinvent DVTK

2016. november 3., csütörtök
17:00 Aluinvent DVTK - Olimpiakosz

2016. november 10. csütörtök 
18:30 Aluinvent DVTK - Yakın Doğu Üniversitesi

2016. november 30., szerda
18:00 Aluinvent DVTK - Good Angels Košice

2016. december 8., csütörtök 
17:00 (közép-európai idő szerint: 18:00) Olimpiakosz - Aluinvent DVTK

2016. december 15., csütörtök
16:00 (közép-európai idő szerint: 18:00) Yakın Doğu Üniversitesi - Aluinvent DVTK

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!