Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága január 10-i ülésén egy soron következő NB I.-es mérkőzésre szóló eltiltással büntette Vernes Richárdot a Kisvárda elleni mérkőzésen elkövetett szabálytalansága miatt.

Az indoklás szerint Vernes Richárd a "találkozó 49. percében a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben nagy intenzitással, túlzott mértékű erőbevetéssel veszélyeztette ellenfele testi épségét. Az esetnél sérülés nem történt."

A szabálytalanságot követően Vernes Richárd sárga lapot kapott, amely az idényben az ötödik volt, emiatt az utolsó fordulóban Pakson nem léphetett pályára.

A döntést követően a Vernes Richárd tárgyalás megtartását kérte, és jogi képviselője indítványozta az eljárás megszüntetését. Az MLSZ FEB ezt elfogadva megváltoztatta ítéletét, és felmentette a diósgyőri támadót.

Az indoklás szerint "az eljárás alá vont labdarúgó felelőssége ugyanazért a szabálytalanság elkövetéséért kétszer nem állapítható meg".

A felmentést követően már csak Fernando Fernández vezetőedző döntésén múlik, hogy február 2-án pályára lép-e Vernes Richárd a Mezőkövesd ellen.